Blogista

Hola, 

saanemme näin alkuun esitellä itsemme eli tässä siis Tomi, Tiina, Antti, Ella ja Mikko. 

Tervetuloa lukemaan matkablogiamme ja seuraamaan mielettömiä kertomuksia viiden kaveruksen..ja välillä neljän kaveruksen matkakommelluksista.

Vähän taustaa:  

Vuonna 2011: 
Saimme idean lähteä reppuretkelle Eurooppaan tällaisella mukavalla viiden hengen porukalla ja siis reilaamalla ja osittain autolla. Retken pääasiallisena ideana oli vierailla muutamien toisen maailmansodan keskeisempien kohteiden luona ja toki nauttia eurooppalaisesta kulttuurista. Tuolloin valitsimme kohteiksi Puolan, Saksan ja Ranskan. Reissu oli mitä onnistunein ja hinku lähteä uudelle reissulle oli kammottavan hirveä. Viihdyimme tuolla reissulla siis pari viikkoa ja jo silloin oli puhetta blogin pitämisestä reissun aikana. Se sitten vähän niin kuin kuivui kasaan ennen kuin alkoikaan. Tänne blogiin tuli kuitenkin laitettua pieni kuvapostaus tästä reissusta.

Vuonna 2012: 
Päätimme lähteä jälleen uudelle retkellä taas viiden hengen voimin. Nyt oli tarkoitus olla hyvissä ajoin liikkeellä ja pistää blogaten ja kertoa meidän matkastamme. Ja tarkoitus oli ehkä jopa antaa joitain vinkkejä vastaavanlaista reissua suunnitteleville. Tuolloin matkakohteiksi valikoitui Itävalta, Italia ja Sveitsi ja reissu sujui mitä mainioimmin. Matkamme kesti 19 päivää ja junailun sijasta päätimme ottaa pääosaan The Beastin ;) Reissun pääasialliseksi ideaksi valikoitui tällä kertaa fiilistely...ja Arska-museo ;) Siitä retkestä löydät enemmän suunnittelutietoja ja matkapäiväkirjaa täältä itse blogista. Nettikahvilaa ei löytynyt ihan niin usein kuin olisi halunnut ja siten postauksia ei pystynyt tekemään niin usein kuin olisi halunnut, mutta ehkä ensi kerralla oma läppäri mukaan ;)


Vuonna 2013:
Tällä kertaa matkaseurueemme koostui neljästä röstiperunan kokoisesta pallerosta ja kohteeksemme valikoitui vain yksi valtio, Italia. Tai aloimme hieman hurjiksi ja päätimme käydä peräti kahden valtion sisällä, eli Italiassa ja Vatikaanivaltiossa ;)
Reissu oli kahden viikon mittainen ja ideana oli lesoilu ja tutustuminen paremmin italialaiseen kulttuuriin, mihin kaikki neljä sitten ihastuimmekin. Italiaan täytyy ehdottomasti lähteä vielä uudestaan! Tästäkin retkestä löydät suunnittelutietoja ja matkapäiväkirjan blogistamme.

Vuonna 2014:
Paluu juurille! Tällä kertaa kahden viikon matkalle lähti taas perinteisesti kaikki viisi röstispalleroa ja matkustusmuotona meillä pääasiassa oli julkiset eli bussit ja lautat. Kohteeksemme valikoitui uusi valtio, Kreikka ja kolme Kreikan saarta: Skiathos, Skopelos ja Alonissos sekä Ateena. Saarilla sitten päätimme vielä vuokrata kulkuneuvoksi Little Beasteja, koska näin turistikauden ulkopuolella ei juuri julkiset pelittäneet. Matkan tarkoituksena oli jälleen uuteen kulttuuriin tutustuminen, sekä seikkailu. Kreikasta jäi päälimmäiseksi mieleen vain pelkkää hyvää sanottavaa. Tännekin on ehdottomasti palattava vielä uudelleen. Reissua suunnittelimme täällä ja itse matkakertomusta pääsee lukemaan täältä.

Vuonna 2014-2015:
Neljä röstispalleroa päättivät lähteä pienelle semiextempore-reissulle tuossa vuodenvaihteen tienoolla, kun matkat varattiin 23.12 ja reissuun lähdettiin 26.12. Suunnittelua ei juuri tehty, valittiin vain kohteeksi rakas Italia ja täytyy sanoa, että eipä pettänyt Italia tälläkään kertaa. Matkan tarkoituksena oli tällä kertaa pieni joulupako sekä vuoden vaihtuminen jossain muualla kuin koto-Suomessa. Matkakohteiksi Italiasta valittiin Milano, Unescon kohde Cinque Terre sekä rakas, vanha tuttu Firenze. Reissua pääsee katsastelemaan pääasiassa kuvien merkeissä täältä.

Vuonna 2016:
Keväällä 2016 Röstisjäsenet T&T päättivät käyttää parisen vuotta sitten 30w synttäreillä saamansa matkalahjakortin, jonka käyttöaika uhkasi mennä umpeen. Mukaan matkaan päätettiin napata uusi röstistulokas, miniröstis jäsen E. Lisäksi mukaan haalittiin jokunen röstisjäsen lisää, M&E sekä vielä turvassa köllivä mikroröstis ja näin röstismatka olisi valmis. Tarkoitus on viettää juhannus reissun päällä eli matkalle päätettiin lähteä 21.6 ja takaisin tultaisiin 28.6. Tällä kertaa pysyttelemme yhden valtion ja pääsääntöisesti yhden kaupungin sisällä eli kohteeksemme valikoitui tuo turistien rakastama, varkaiden paratiisiksikin tituleerattu, Gaudín taiteen kehto, Barcelona. Oivallinen kaupunki yhdistää kaupunkivierailu sekä rannalla loikoilu. Matkan suunnittelusta voi lukea täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti