sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kämppä plakkarissa ja suunnittelupäivä pidetty

Röstikset ovat pitäneet tässä kevään mittaan pari virallista suunnittelupäivää tulevaa Barcelonan matkaa varten. Ensimmäisessä miitissä varattiin majoitus ja toisessa miitissä pohdittiin hieman tulevan reissun vierailukohteita. Mukana suunnittelussa olivat tietenkin neljä varsinaista jäsentä ja reissuun mukaan lähtevät miniRöstis sekä mikroRöstis, joka on vielä hyvässä turvassa ;)


Majoituksen hankimme Airbnb:n kautta aivan Plaza Catalunyan kupeesta. Kämpän sijainnista on airbnb:n sivuilla kerrottu seuraavaa: viiden minuutin kävely metropysäkille, 10 minuutin kävely Catalunyan aukiolle ja viereiseltä kadulta alkaa Gothic quarter. Kuullostaa hyvältä, ainakin näin paperilla ;) Allekirjoittanut on suhteellisen hidas kävelijä, niin hauska pistää testiin nuo ajat.
Tulevasta kämpästä löytyy myös pari makkaria, yhdistetty ruokahuone-olkkari sekä keittiö, kylppäri ja pieni partsi. Kuvissa ja paperilla tämäkin näytti oikein mukiin menevältä. Virallinen arvio sitten paikan päältä, kun kämpän on päässyt tarkistamaan. Tällä kertaa on tarkoitus siis majoittua vain tuossa yhdessä kämpässä ja öitä tulisi siellä vietettäväksi seitsemän kappaletta. Tämä herkku maksoi koko viikolta n. 1400€ yhteensä siivous ja palvelumaksuineen eli 50€/yö/korvapari.

Kuva: airbnb.fi

Toiseen suunnittelukertaan herättiin hieman myöhään ja virallisen Reissuraamatun tilaaminen venyi, eikä ehtinyt tulla perille ennen tuota tapaamista. Oli siis turvauduttava kirjaston tarjontaan. Seuraavalla viikolla Reissis tietysti tupsahti postilaatikkoon ja sitä pääsi tutkimaan ja ihastelemaan. Annettakoon kuitenkin erityismaininta tuolle alakuvassa keskellä näkyvälle kirjalle. Se sisältää 15 mielenkiintoista kävelyreittiä Barcelonassa ja faktatietoa niissä oleviin kohteisiin. Kirjan on kirjoittanut Judy Thomson ja sen nimi on Kaupunkimatkailijan kävelyopas: Barcelona.


 
Toisella suunnittelumiittikerralla tutkittiin Barcelonan tarjontaa ja tultiin siihen tulokseen, että otetaan tosi rennosti ja mennään virran vietävänä. Mini- ja MikroRöstis meinaan taitaa hieman tuota vauhtia säädellä. Muutama kohde tuli kuitenkin heitettyä ilmoille mm.kokopäiväretki Dalin kotimaisemiin, vierailu Camp Noussa ja matka Tibidabo-vuorelle huvipuistoilemaan. Varmaan myös muutama rantsupäivä on otettava reissun agendaan. 
 
Varsinaista suunnittelumiittiä emme varmaan enää järjestä tässä ennen reissua, paitsi ehkä pientä perinteistä fiilistelyä pitää olla. Wautsi, kuukauden päästä lähdetään. Pysykäähän tutkalla ;)

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä. Toivottavasti se kämppäkin on hyvä. Meillä on nyt muutamalta vuodelta kokemuksia airbnb tarjonnasta pääosin Italiasta. Mutta hyviä kaikki kokemukset. Tekemistähön Barcelonassa riittää. Me oltiin siellä pari vuotta sitten muutama päivä ja paljon jäi nähtävää.

  Suski taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäspäin Italiaa ootte käynyt? :)

   Vinkkejä Barcelonassa duunailtaviin juttuihin otetaan kyllä vastaan ;)

   Poista
  2. Moi! Italiaa on koluttu lähes joka paikassa. Suosikki Liguria, myös Salento kengän korossa oli iloinen yllätys. Nyt vietämme Sanremon vieressä vuorotteluvapaata vielä noin kuukauden päivät ennen kotimatkaa.

   Barcelonasta sen sijaan ei hyviä vinkkejä ole, muutama päivä vain siellä oltiin ja aika turistikohteissa pyörittiin. Italiast ois vinkkei reilummin :-)

   Suski

   Poista
  3. Kuullostaa hyvältä :) Täytyy kysellä vinkkejä tuleville Italian reissuille ;)

   Poista
 2. Hyvää ja turvallista matkaa!

  Suski

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Tässä matkakuume on jo aivan huipussaan, huomenna lähtö.

   Poista