lauantai 27. toukokuuta 2017

Tsatsikii ja sassiin!

Terve ja heipä hei,

Röstikset ovat pikku hiljaa hissun kissun kevään edetessä punoneet juonia tulevalle kesälle ja kävikin niin ihanasti, että lähdemme jo vajaan kuukauden päästä taas reissuun. Päätimme pohtia tällä kertaa sellaisen kohteen, missä olisi niin itselle, mutta myös miniröstiksille puuhailtavaa. Lisäkriteereinä historian havina, mutta myös rantsuilu. Matkakohteeksi ilmoille heiteltiin mm. perinteistä Italiaa ja sieltä Sisiliaa. Kun sitten saimme selville, että yksi erään toisen mietinnässä olevan matkakohteemme rannoista on valittu yhdeksi maailman kauneimmista, kohde lyötiin lukkoon. Ja toki ihastuimme jokunen vuosi sitten reissatessamme muutenkin Kreikan saaristoon, siksi valitsimme tänä vuonna kohteeksemme Kreetan. Reissuun lähdetään innolla ja avoimilla seikkailumielillä, tällä kertaa kuuden röstiksen voimin. Matkalla mukana siis jäsenet Mikko ja Ella, Tiina ja Tomi sekä molempien seurueiden miniröstikset. Reissun päällä ollaan parisen viikkoa.


Reissusuunnittelua on tullut tehtyä taas pitkin kevättä livenä sekä sosiaalisen median kautta ja alkaa aika hyvin olla tarvittavat varaukset tehtynä. Pienten kanssa reissatessa emme halunneet ottaa mitään riskejä majoitusten uupumisen suhteen, siispä varasimme ne tällä kertaa etukäteen sekä kulkupelin eli... *rummunpäristystä* the Beastin! Pääsee blogin alkuperäinen nimikin (Inside the Beast) taas oikeuksiinsa, kun lähdetään reissaamaan kunnon tilaihmeen kanssa.

Majoituksia varattiin taas aikamoinen nippu parin viikon reissua varten. Aluksi pohdittiin, josko autolla sitten ajelisi ympäri saarta ja tutustuisi paikkoihin yhden tai kahden majoituksen turvin, mutta tultiin siihen tulokseen, että kahden autoilua "kammoksuvan" miniröstin kanssa oma nuppi olisi kaukana lomailusta. Niinpä varasimme yhteensä neljä majoitusta.

Matkareitiksi ja majoituksiksi juonimme seuraavanlaisia ratkaisuja:

Lentomme saapuu Haniaan myöhään keskiviikkoiltana. Ollaan tilattu Biisti valmiiksi lentokentälle ja sieltä autoillaan ekaan majoitukseen aika lähelle kenttää. Eka majoitus on perushalpishotelli, missä vietämme yhden yön ja lähdemme seuraavana aamuna Biisteilemään kohti Paleohoraa.

Paleohorasta varasimme Airbnb:n kautta kolmen makkarin kämpän läheltä rantaa. Pääsee sitten joku mököttämään ylimääräiseen makuuhuoneeseen, jos ei naama miellytä =D Muutenkin ainakin näin paperilla kämppä vaikuttaa tosi upealta partsinäkymineen niin rannalle, kuin Paleohoran kylään. Täällä meidän on tarkoitus yöpyä neljä yötä, kunnes jatkamme matkaa Rethymnonin kupeessa olevaan pikkukylään, Chromonastiriin.

 Paleohoran majoitus. Kuva: Airbnb

Chromonastirista löydettiin myös Airbnb:n kautta aivan ihanan näköinen paikka. Pieni villa neljällä makkarilla, omalla pihalla ja uima-altaalla ja grillausmahdollisuus löytyy. Myös miniröstiksillekin näytti olevan kaikkea hauskaa puuhaa.
Chromonastiri sijaitsee siis 9 kilometrin päässä Rethymnonista, niin sielläkin varmasti tulee käytyä pyörähtämässä. Tosin tämä meidän majoitus näyttää olevan niiiin huikea, ettei allekirjoittanut lähde sieltä kulumallakaan ;D Paitsi neljän yön jälkeen...

 Chromonastirin majoitus. Kuva: Airbnb

 Chromonastirin majoitus. Kuva: Airbnb

Viimeisenä saavumme sitten takaisin Haniaan, missä olisi tarkoitus viettää reissun pisin jakso eli viisi yötä. Hanian majoituksen löytäminen olikin sitten työn ja tuskan takana. Tätä majoitusta oltiin varaamassa viimeiseksi ja kun alettiin etsimään sieltä sopivaa, saatiin todeta hyvien majoitusten jo menneen. Hania kun on käsityksemme mukaan Kreetan yksi suosituimmista kohteista. Päivittäin tuli tutkittua netin syövereitä ja etsittyä hyvää majoitusta, mutta mitään ei tuntunut löytyvän. Lopulta silmiin osui melkoinen helmi, mitä ei aikaisemmin oltu nähty. Pohdimme, että tämä ilmeisesti oli varattu, mutta varaus peruutettu ja se oli laitettu takaisin Bookingin sivuille varattavaksi. Majoitumme siis Geana apartmentsissa kolmen makkarin kämpässä 10 min kävelymatkan päästä rannalta. Lisäksi julkiset kulkevat hyvin majoituksen kupeesta, mikä on tässä vaiheessa aika hyvä, kun luovutamme Biistin samalla, kun saavumme Haniaan. 

Geana Apartments. Kuva: Booking.com

Tällaista seikkailua tälle kesälle tiedossa. Ajatuksenamme oli tehdä tästä tulevan reissun aloituspostauksesta tällanen perusteellisempi. Matkalta sitten pääasiassa tiedossa kuvia pienin tekstilisäyksin. Pysykää tutkalla.
4 kommenttia:

 1. Jee, matka jatkuu. Ihanalta kuulostaa. Kreikassa ei ole vuosiin tullut käytyä, se Italia vie sen sydämen. Mutta viimeksi ehkä kuus vuotta sitten kävimme toista kertaa Paleohorassa, taisi ajankohtakin olla näihin aikoihin. Se on kyllä mainio paikka, pikkainen, mutta herttainen ja ei niin turistinen kuin vaikka Hania. Majoituksenne näyttää kivalta! Hania on toinen paikka, jossa ammoisina aikoina ollaan Kreetalla oltu ja toisenkin kerran siellä käyty. Tykättiin. Vähän kaupunkimaisempi ja isompi tietty. Oi, te pääsette syömään tsatsikit, skordaliat, saganakit, souvlakit, gyros pitat ja kreikkalaiset salaatit. Ruoka siellä on aina hyvää, mutta muutama viikko riittää sitten alkaa se kyllästyttämään. Mukavaa matkaa! Kiva päästä taas teidän seuraan.

  Suski

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  mä vähän pohdinkin, että saadaankohan taas sinulta viestiä, kun lähdetään reissuun. Kiva, kun käyt lukemassa :)

  Kolmisen viikkoa vielä, niin lähdetään ja kovin jo täällä odotellaan maisemia ja etenkin ruokia ;D

  Jäsenet M&E+mini jatkavatkin vielä pariksi viikoksi ihanaan Italiaan, Toscanaan meidän röstisreissun jälkeen suoraan, onnekkaat.

  Oletteko te nyt jossain reissun päällä? Ette muuten itse satu mitään matkoiltanne kirjoittamaan tai kuvia laittamaan? :)

  VastaaPoista
 3. Moi,
  nyt ei olla matkan päällä. Ja kesä menee Suomessa, mutta sitten syksyllä päästään taas 3 kuukaudeksi Italiaan. Toinen pätkä vuorotteluvapaata ja samat maisemat kutsuu. Laitan meidän viime kevään matkablogin tiedot sulle sähköpostilla. Laitatko viestiä vaikka osoitteeseen myynti124@gmail.com (joku huutonetin myyntitilille tehty sposti), niin laitan sulle viestiä. Meillä oli se salasanasuojattuna se blogi. Ja sitä samaa varmaan päivitellään taas elokuun alusta lähtien.

  Mutta kiva kun pääsen teidän kanssa reissuun ennen omaani.

  Suski

  VastaaPoista
 4. Oih, taas 3kk Italiaa. Kuullostaa mahtavalta :)

  Mä laitan sulle sähköpostia, niin pääsen kans kurkkii teidän blogia :)

  VastaaPoista