maanantai 16. heinäkuuta 2012

Viiniä

(edit: kuvat lisatty)

Hola!! Röstikset ovat vihdoinkin päässeet perille Wieniin! Tosin jo toissa päivänä saavuimme perille, mutta pienten IT-ongelmien vuoksi, päivitystä blogiin saatiin vasta tänä aamuna. Kuviakaan ei ole saatavilla tähän postaukseen, koska tekniset ongelmat... (Terveisin 3 tietotekniikan insinööriä...)

 Muikeina

Lennot menivät oikein moitteettomasti Finskillä ja pientä vuoristorataa oli havaittavissa vain laskun aikana. Siitä sitten löysimme hostellin kulmille kätevästi lentokenttäbussin turvin...tosin se maksoi 8e/per pylly ja huomasimme hostellille päästyämme, että  38 eekkeriin olisi saanut jonkun hostellikuljetuksen, tosin tiedä sitten olisiko se ollut vain kentälle päin. Kahden euron säästö olisi ollut huomattava...

Ensimmäinen ja tärkein etappi saatiin suoritettua heti kun saavuimme hostellille: joimme viiniä Wienissä ja toki ennen kuin saatiin edes rinkkoja selästä. Ystävällisestä respasta lykättiin siis heti viinikupposet käteen ja toivotettiin tervetulleiksi. Palvelu on muutenkin ollut todella ystävällistä ja pyytämiämme mahdollisia ja mahdottomia asioita on selvitetty taidolla. Itse hostellihuone onkin sitten ollut aika kokemus. Huone on höystetty pillurallin äänillä, perunakellarin hajulla sekä helvetinmoisella kuumuudella, mutta mikäs sen kivempaa, kun kellarissa asuminen...

 Viinia Wienissa

 Organisoitu oma tupa

 Matkalla kellariin

 Myrskyn jalkeen

Ensimmäisenä päivänä lähdimme tutkimaan Wienin meininkiä ilman sen kummempia suunnitelmia. Aamuherätys oli ollut siinä viiden kieppeillä, niin liikkeellä oli hieman nuutunutta jengiä. Toki syöminenhän nyt on se tärkein prioriteetti, niin suuntasimme ensimmäiseksi etsimään ruokaa. Hylkäsimme monta varteen otettavaa ruokapaikkaa ja päädyimme niinkin Wieniläiseen paikkaan, kuin hikiseen kiinalaiseen mestaan. Ruoka oli ihan välttävää.  Tästä viisastuneena kysyimme respasta illan ruokailupaikkaa ja saimmekin ihan mahtavan vinkin paikallisesta mestasta nimeltään Augustin. Suurin osa meistä söi paikallista pöperöä, jotain sellaista mitä emme pystyneet lausumaan. Maukasta lihakastiketta ja perunapaistosta kermaviilikastikkeella. Tunnelma ja palvelu oli täällä ihan mahtavaa ja selkeästi nuorille suunnattu ravintola. Puitteet olivat myös kauniit: ulkona oleva katos, pehmusteilla penkeillä ja omat hartiahuovat kaikille sekä kynttilävalaistus.

 Augustinen Erskalla


Syömisen lisäksi zombailimme kaupunkia tutkien, tehden pientä tenuttelua ja käyden eräässä älyvaatetaidenäyttelyssä. Väsyneinä kaaduimme punkkaan jo kymmenen kieppeillä.

Tokan päivän ohjelmaan kuului vierailu Kriminal museossa. Museo oli mielenkiintoinen kokemus, missä kerrottiin Wieniläisistä rikollisista ja raakalaisteoista, mistä löytyi tekovälineitäkin. Paikassa oli myös paljon tietoa paikallisen CSI:n perustamisvaiheista, tosin mustia aurinkolaseja ei löytynyt mistään..?

Iltaohjelmana kävimme Praterin huvipuistossa ja pyörähdimme pakollisessa, 1800-luvun loppupuolella rakennetussa Ferris Wheelissä, josta avautui kauniit näköalat Wienin yli. Tomi ja Ella uskaltautui käymään myös maailman korkeimmassa keinukarusellissa, kun muut saivat huonon olon pelkästä katselemisesta. Toki päivä kului myös tenuttelun parissa ja illalla maistui kannullinen mansikka margariittaa TGI Fridaysin Jenkkiläisessä tunnelmassa.

 Asses on Fire

 Timo Tolkki vaihtaa omistajaa

 Wiener Riesenrad seit 1897

Kuva on vaeaerinpaein

Ihmeteltävää:
- Kaupat eivät ole auki sunnuntaisin! Mikä ihmeen takapajula tämä on??
- Yhtään valaisevaa lamppua ei ole osunut vielä kohdalle. Joka paikassa tuntuu olevan hyvin pimeää. Ehkä täällä on säästölinja? Ei sitä karttaa olikaan halunnut lukea...
- Miksi täällä sataa vettä? Missä sortsikeli?

Tästä suuntaamme seuraavaksi Alppien juureen Radstadiin ja toivotaan parempaa onnea IT-välineiden kanssa ;)

- Tiina, Tomi, Ella, Mikko, Antti

3 kommenttia:

 1. Heissan ! Hyvinhän teillä on matka alkanut :O No Mikko nyt ei mihinkään korkealle ja pyörivään menekkään. Muistoissa on lintsin Vuoristorata :)) Se on matkan suola kun kaikkia yllättävää tulee vastaan. ;) Tosin sana "Tenuttelu" toistuu aika usein. ;o T:Sepe ja Arska.

  VastaaPoista
 2. Mistä tulee nimimerkki Isilrah? T: Ihmettelijä Aittakorvesta

  VastaaPoista
 3. Eras matkassa mukana oleva herra pyysi vastaamaan Sepelle ja Arskalle, etta tenuttelu on isalta periytynyt... ;)

  Aittakorven ihmettelijalle, se on joku sellainen teiniaikojen nerokas keksinto ;)

  VastaaPoista