torstai 23. kesäkuuta 2016

Kalkuleittor mään

Keskiviikkona suuntasimme pitkien aamutoimien jälkeen busseillen Park Guellin hoodseille. Aurinko porotti kuumasti, vesivarannot oli matkassa ja fiilis mainio. Tosin edellisen yön unet jäivät hieman lyhkäisiksi, niin silmät semiristissä lähdettiin liikkeelle.  

Gaudin suunnittelema puisto oli todella komia nähtävyys, mielenkiintoisine rakennelmineen ja upeine kukka- ja yrtti-istutuksineen. Osaan puistosta oli rajoitettu pääsy, minne piti suorittaa pääsymaksu, jos halusi mennä katsomaan. Ja mehän suoritimme. Puiston turistisin osuus kustansi 7€ per henkuli. 

Puiston jälkeen päätimme suunnata jalkapelillä Graciaksen alueelle. Meille suositeltiin sitä jo ennen reissua ja alue olikin varsin ihastuttava. Pieniä kapeita kujia, pikkuputiikkeja, suhteellisen turistivapaata aluetta sekä kivoja kahviloita. Täällä lounastimme myös maittavat tapakset.    Pummista kalkuleittor määniksi

Lopuksi suoritimme vielä käppäilyn toiseen Gaudin suunnittelemaan kohteeseen, Sagrada Familiaan. Aivan mielettömän upea kirkko. Ko. pytinki oli tosin niin korkea, ettei sitä meinanut saada kuvaan kokonaisuudessaan sitten millään. Tänne emme kuitenkaan enää suorittaneet sisäänpääsymaksua, vaan ihastelimme komeutta ulkopuolelta ja hengailimme vieressä sijaitsevalla puistoalueella. 
Keskiviikko laitettiin pakettiin syöpöttelemällä paikallisessa, Reissuraamatun suosittelemassa vegeravintolassa. Paikka oli pienoinen pettymys ruuan suhteen, mutta itse tarjoilija olikin sitten oma lukunsa, kun hän kävi vähän väliä kutittelemassa ja viihdyttämässä miniröstistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti