maanantai 27. kesäkuuta 2016

r-laatikon vaatekerrasto

Sunnuntain kohteeksi valikoitui Dibidabo-vuoren päälle rakennettu huvipuisto ja tsyrkka. Lähdimme porukalla matkaan ja tapahtui jotain todella harvinaista, kun nappasimme lounaaksi vain burgerit paikallisesta Good Burger-hampparimestasta. Kuivaa ja suolaista, nam nam.

Nappasimme Placa Catalanyalta junan Dibidabo-avenuelle ja sieltä suuntasimme San Francisco-tyyppisellä kärryllä kohti vuorta. Vuoren huipulle pääsi sitten vielä funicularin kyydissä. Tämä lysti kustansi kokonaisuudessaan n. 14€ per nenä. Auts!


Dibidabolta oli aivan huikeat näkymät koko Barcelonaan ja myös Barcelonan kupeessa olevaan metsä- ja vuoristomaisemaan. Osaan huvipuistosta pääsi ilman ranneketta ja joitakin lasten laitteita pääsi kokeilemaan kahden euron tikettihintaan. Jäsen Huimapään aka kalkuleittor määnin olisi tehnyt mieli käydä kokeilemassa myös huikea vuoristorata, mutta itse ranneke olisi maksanut 28,50€, joten se lysti jäi väliin. Ihastelimme sitten vain kirkon aluetta, huvipuistomeininkiä ja ihmisvilinää. Toki joukon hurjapää halusi käydä kokeilemassa paikalliset kahvikupit, tai tällä kertaa limakupit. Ja taisi siellä sylkyssä olla joku pienempikin pyörimässä...


Vuorelta alaspäin pääsimme sitten 2,95€ hintaan bussilla, kun löysimme tällaisen huokean vaihtoehdon. Maisemat olivat tämän huvitteluhärvelin kyydissä myös varsin mahtavat, kun mutkittelimme vuoren rinnettä alas, miniröstiksen viihdyttäessä meitä ja kanssamatkustajia tempuillaan.

Huvipuistoreissulla meni oikeastaan koko päivä ja illasta sitten suuntasimme taas syömään. Tänään maanantaina olisi viimeinen aktiivinen päivä Barcelonassa, tiistaina aamusta on matka kotiin. Aika on mennyt kuin siivillä.

2 kommenttia:

  1. Teil on ollu hieno matka jo tähän mennessä. Hyvin ootte "suorittanu" Barcelonaa vaikka onkin helle ja minikin mukana. Iloista loppumatkaa! Ja nii, me täällä voitettiin. Forza Azzurri!! Olikos teillä maan suru?

    Suski

    VastaaPoista
  2. Ihan kivasti ollaan kyllä ehditty kaikkea, vaikka vähän hitaampi tahti on selvästi ollut aiempiin reissuihin verrattuna.
    Seurattiin tylsästi telkasta jalkapalloa, kun oli pakko pakata :'( Mä salaa kannatin Italiaa, mutta ei kerrota kellekään... ;)

    VastaaPoista