torstai 18. heinäkuuta 2013

Deep Blue Sea

Keskiviikon ohjelmaan kuului päivätrippi majoituksestamme Amalfiin. Reissun tarkoituksena oli käydä katsomassa mm. Emerald Grottoa. Grottoilua meille ehdotettiinkin jo viime reissua suunniteltaessa ja nyt siihen tuli oiva tilaisuus. Käytiin paikallisessa infopisteessä Amalfissa ja jenkkineitohan se oli siellä palvelemassa ja kertoi meille keinon päästä Grottolle. Päädyttiin moottoroituun venevaihtoehtoon, mikä vei meidät paikan päälle hintaan 10e ja pääsy itse luolaan maksoi 5e. Paikalle olisi päässyt esim. myös bussilla tai omalla autolla, mutta laitettiin oma auto parkkihalliin ja paatteiltiin. Tämä siksi, kun Amalfi oli niin tupaten täynnä autoja, että liikkuminen ja parkkiksen löytäminen alkoi olla aika hankalaa.Grotossa moottorivene vaihtui soutuveneeseen, johon saimme oman soutajan ja meidän kanssa tuli samaan paattiin reilu 10 henkeä. Olimme Grotossa ehkä hieman väärään aikaan, koska tuota mahtavaa turkoosia värielämystä, mikä syntyi kallion sisäisessä luolassa veden pintaan auringonpaisteen ansiosta, oli yllättävän vähän. Itse luola oli aika pieni, eikä tutustuminen sen sisuksiin kestänyt kovinkaan montaa minuuttia. Oma ohjelmanumeronsa oli kuitenkin meidän Grotto-soutaja, joka lauloi italialaisia balladeja ja höpötti aivan koko ajan jotain epämääräistä. Lopuksi hän esitteli kallion pohjaan laitetun, veden pinnan alla väreilevästi näkyvän patsaan Jeesuksesta, Mariasta ja Joosefista. Oltiin vissiin jossain katolilaisessa maassa...

Grottoilu kesti kokonaisuudessaan n. tunnin verran, minkä jälkeen lähdettiin pyörimään hieman Amalfin keskustaan. Se olikin aikas pieni ja kompakti, hyvin samanlainen kuin Ravello, tosin italialaisia turisteja täältä löytyi paljon. Käytiin keskustassa hattuostoksilla ja saatiin special price just for you eli hieman alennusta...

Parhainta oli kuitenkin luvassa, kun suuntasimme uimaan Välimereen. Tarjolla oli monenlaista rantatuolia ja varjoa, yksityistä uimarantaa ja julkista ja kaikki eri hinnoilla. Valittiin yksi, mikä näytti houkuttelevalta eikä hintoja näkynyt missään. Ilmainenko? You wish! Saatiin pitkään pötkötellä rauhassa rantatuolissa, kunnes meiltä tultiin kysymään, did your friend pay this morning? No eihän meidän kaveri maksanut, niin saatiin kuulla taas: normal 20e, but special price for you, 16e :D Kustannus oli siis koko porukalta, niin pulitimme sen kiltisti. Olisi kai pitänyt sanoa, että juu, kaverimme maksoi meidät sisään jo aamulla. Mutta Röstikset tunsivat itsensä todella erityisiksi, kun saatiin niin paljon spesiaalipraisseja, vain meille ;)Päivätripin jälkeen kävimme nopeasti villassa vaihtamassa kuteet ja kyselimme emännältämme paikallisista takseista. Tarkoituksenamme oli lähteä vielä illalliselle Ravellon keskustaan. Ja lisää ihmeteltävää, emäntämme lupasi viedä meidät keskustaan ja myös hakea kun soitamme! Ei missään ole näin hyvää palvelua! 

Matka keskustaan sujui mukavasti rupatellen englannin, italian, saksan ja ranskan sekoituksella ja ihastellen paikallisen ajotaitoa. Takapenkkiläinen hieman kyseli turvavyön perään(mikä oli laitettu takaosan ja penkin väliin, tavoittamattomiin), mutta ei niitä käytetä kuulemma kuin etupenkeissä...

Illallispaikaksemme olimme etukäteen valinneet De Salvatoren. Tätä suositeltiin reissuraamatussamme, Lonely Planetin Italia-kirjassa. Paikka oli viihtyisä ja näköalapaikkainen alas rannalle. Jokainen nautiskeli annokset pastaa erilaisilla lisukkeilla. Ruoka oli maukasta, tosin hintaisaa ja annokset peruspöytäliinaravintolakokoa. Plussana omistajan koira ja papukaija, joka huuteli ja jutteli häkissään. Kuvailu kuullostaa Jack Sparrown Black Pearlilta, mutta sitä se ei ollut vaan, valkoinenpöytäliina-ravintola. (vaikka koiran nimi olikin Jack ;)) Ruokailun jälkeen kävimme vielä pyörimässä pääaukiolla ja ihastelemassa paikallista iltameininkiä.

Pitkän päivän jälkeen Röstikset hukkasivat jo toistamiseen avaimen ja taas mentiin nöyränä koputtelemaan isäntäperheen ovea vielä 23 jälkeen. Ja aina yhtä palvelualttiina otettiin vastaan. Mahtavaa!

Torstaina vain taivas on sitten rajana...tai sillan alapuoli. Majoitusta meillä ei siis tämän jälkeen ole varattuna. 

2 kommenttia:

 1. Komeat hatut on pojat ostaneet. :D ,Mihkäs te niitä avaimia keräilette. :D :D.Vai kassiko se niitä syö.;O. Todella upeita maisemia ja kuvia.Mikko älä nyt hirveästi kaahaile,siellä serpentiiniteillä.;D. Terkkuja kaikille sateisesta ja kylmästä Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatut on kyllä hienot..pakko ihan itsekin todeta. Ei parane liikaa kaahailla ettei huono olo yllätä. Terkut retkueelta ja rapsutahan Doorista meidänkin puolesta!
   T: Mikko

   Poista