lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kaikki tiet vievät Corsoon

This is Roma calling!

Röstikset ovat saapuneet eilen reissun viimeiseen kohteeseen eli Roomaan. Täällä huomasi kyllä lähes välittömästi hyvinkin erilaisen tunnelman, kuin muualla koko reissun aikana. Jotenkin seesteisen rauhallinen, vaikka jengiä on aivan älyttömästi ja vauhti kova. Ja myös ihohuokosia hellivä 40 asteen lämpötila räpsähti mittariin.

Perjantain ohjelmassa oli siis reilun kolmen tunnin rykäisyajelu Toscanasta Roomaan ja auton palautus. Koettiin pieniä sydämen tykytyksiä, kun meinasi vielä Roomaan saapuessa tulla auto kylkeen. Taisi olla aika muutamasta sentistä kiinni. Selvittiin kuitenkin hienosti ja haikein mielin palautettiin jälleen kerran The Beast oikealle omistajalle, Hertzille. Palautuspaikka oli Rooman päärautieasemalla, missä oltiinkin jo pari viikkoa sitten pyörimässä ja odottamassa junaa Napoliin. Auton palautus oli taas kerran hyvin simppeli tapahtuma, ajeltiin parkkihallin ylimpään kerrokseen, vastaanottaja tarkisti, että tankki oli täynnä ja homma sillä selvä. Asemalta sitten takseiltiin majoitukseen hintaan 15e.

Majoituksena toimi etukäteen jo ennen reissua varattua b&b all'Orologio, mikä oli saanut esim. Trip Advisorissa arvosteluprosentiksi 96%. Se on tähän mennessä siistein majoituksemme, alue on todella rauhallinen ja se on ehdottoman loistavalla paikalla, lähellä kaikkia oleellisia turistirysiä ;) 

Saavuttuamme majoitukseen, lesoiltiin taas muutama tunti pahimman paahteen yli ja lähdettiin liikenteeseen etsimään ruokapaikkaa. Ensimmäisen kerran reissuraamattu hieman petti matkan aikana, kun se suositteli vetämään kuivat...meinaan ruuat paikallisessa ravitsemusliikkeessä Ar Galletto. Tilattiin kukkoa ja sitä tosiaan saatiin kahden tunnin odottelun jälkeen tilaushetkestä. Ennen sitä saatiin alkupalat pastalla, mutta kukkoa sitten hieman odotettiin. Se oli kokonainen broileri..sitruunalohkolla. Joo...ei ole tämä primi ja secondi-ajattelu mennyt vieläkään perille kahden viikon jälkeen. Osalla porukasta jäi näinkin mahtipontisen annoksen jäljiltä vielä hiuko ja koska yksi yllätys oli jo liikaa, niin suuntasimme jälkiruuan toivossa uutta paikkaa kohti. Onneksi viereiseltä aukiolta löytyi loistava paikka tähän tarkoitukseen. Liekö syynä se että kyseisen ravitsemusliikkeen sisään heittäjä erehtyi mainitsemaan ilmaiset kuohuvat koko porukalle, mutta kyllä tiramisutkin maittoi kuplivan ja maltaisen ohessa. ;-) Ilmassa tuntui myös olevan vahvaa tunnetta ja seurueemme hengellinen johtaja yrittikin palauttaa eepoksemme taas oikealle tielle ja kohti parempia elämyksiä.


Pöperön ja jälkiruuan jälkeen lähdettiin katsastamaan hieman nähtävyyksiä. Käytiin Piazza de Fiorilla, Piazza Navonalla, Pantheonilla ja Largo di Torre Argentiinan raunioilla, joidenka kupeessa Julius Caesar on huhupuheiden mukaan aikoinaan murhattu. Pantheonilla ei käyty sisällä, koska se oli suljettu jo aiemmin. Ulkopuoli itsessään oli kuitenkin jo näkemisen arvoinen, kun kulman takaa paljastui n. vuonna 100 kieppeillä nykyiseen ulkomuotoonsa väkerretty temppeli (nyk. kirkko). Todella upea ilmestys ja ihmetystä herättävä. Miten on ollut silloin aikoinaan mahdollista rakentaa moisia koreuksia. 

Kyllähän siinä taas oli yhdelle illalle nähtävää ja seuraavana päivänä taas uudet kuviot. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti