keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

How Much is the Voikkari?

Röstikset saapuivat toissa päivänä jälleen kerran uuteen majoitukseen Uffizi Gallerian ja vajaan tunnin ajomatkan jälkeen. Majoituksena toimi Casa Landi, Castellina In Ciantin kylässä. Katsoimme etukäteen, että Landin resepsuunilla oli melko mystiset aukioloajat, kolmesta kuuteen. Tähtäsimme resepsuunille siis kolmeksi, eikä paikalla näkynyt ketään, paitsi toinen seurue jonottamassa. Puoli neljän kieppeillä nuori omistajapariskunta suvaitsi tulla paikalle ja saatiin kaksi huonetta kolmeksi yöksi. Huoneet olivat pieniä, koruttomia, mutta siistejä asuntoja makkarilla, kylppärillä ja keittiöllä. Tutkailimme myös majoituksen ympäristöä; paikka oli hieman rehevöitynyt ja laastia ja siivousta tarvitseva, mutta täälläkin tuntuu olevan myös se ei-se-niin-justiinsa-ajattelutapa. Mieleen tuli eräänlainen Maissilapset-meininki, heh. Pieni uima-allas pihalla oli kiva plussa.Majoituksessa ladattiin akkuja ja tehtiin taas itse ruokaa. Löydettiin kylästä eka Coop-ketjun kauppa. Löytyi edellisellä reissulla myös Sveitsin St. Moritzista. Halpa pytinki,kun ostettiin aineet alkusalaattiin, lohipastaan, jälkkäriin sekä mässyä, aamupalatarpeet ja tenutustarpeet neljälle. Tämä kustansi noin nelisenkymppiä. Tavaksi on tuntunut myös tulevan, että pojat hoitaa pääkokkaamisen ja tytöt kuvaa ja päivittää blogia... ;)

Keskiviikkona lähdettiin aikaisin liikkeelle myös reissuraamattummekin suosittelemalle viinitilalle, Verrazanoon. Ja varoitus, nyt seuraa tietoisku: Viinitila Verrazano on 1400-1500-luvun taitteessa eläneen tutkimusmatkailija, Giovanni Verrazanon kotipaikka. Hän oli ensimmäinen eurooppalainen, joka tutki Pohjois-Amerikan Atlantin puoleista rannikkoa Floridan ja Newfoundin välillä ja joka kävi Hudson-joen suulla, nykyisen New Yorkin alueella. New Yorkissa Staten Islandin ja Brooklynin alueet yhdistävää riippusiltaa kutsutaankin nimellä Verrazano-Narrows Bridge.

Viinitilavierailu kustansi 33eekkeriä per henkilö ja se sisälsi opastuksen englanniksi, kierroksen viinitilan upeassa puutarhassa, infoa Verrazzanosta, viinikellarikierroksen, maittavan lounaan ja mahdollisuuden maistaa 1 Rosee viiniä, 3 punkkua, 1 jälkiruokaviiniä ja Grappaa. Halpaa kuin saippua siis. Oppaamme puhui aika voimakkaalla italianmurteella, joten puheesta ymmärsi ehkä noin puolet. 

Ostettiin lopuksi parit pullot kotiin viemisiksi viinitilan viiniä ja ihmeteltiin, kun myyjä puhui täydellistä englantia. Hän olikin britti, joka oli tullut 70-luvulla vuodeksi reissaamaan Italiaan, löytänyt miehen ja jäänyt sille tielleen :D

Matkalla viinitilalle ja takaisin harrastimme pientä maisemakuvausta upeissa Toscanan maisemissa. Tässä antia.Illalla lähdimme autoilemaan kohti Sienaa illastamaan. Oltiin aika nälkäisiä, niin otettiin lähes ensimmäinen ravintola mikä tuli vastaan vanhan kaupungin kupeesta. Sienan vanha kaupunki oli itsessään melko laaja, mutta todella viehättävä yöllisessä Toscanassa. Käytiin keskusaukiolla, mikä oli turistien kansoittama, mutta ei liiaksi ja meininki oli todella hyvä. Käytiin myös Duomolla, missä soi Jazz-konsertti. Istuttiin Duomon rappusilla, lämmin ilma, paljon ihmisiä, tähtitaivas, jazzia ja monikymmenmetrinen katedraali selän takana. Elämää, taas elämää.

2 kommenttia:

  1. "Pojistahan" on tullut oikein Gourmet kokkeja. ;D ja upeat kuvat sen kuin jatkuu.Hyvää loppulomaa. :))

    VastaaPoista
  2. On ollu kyl maittavat pöperöt ;) ja kiitämme :)

    VastaaPoista