maanantai 15. heinäkuuta 2013

Ensikosketus

Jeij, perillä ollaan! Mukavien 3-4 tunnin yöunien jälkeen lähdimme liikkeelle Helsinki-Vantaalle Mikon ja Ellan asunnolta ja saavuimme perille hyvissä ajoin. Kaikki sujui aivan niinkuin suunnittelimmekin aikataulujen ja siirtymisien suhteen. Mietittiinkin jo, että missäs ne pienet normaalit vastoinkäymiset luuraa, tai saa kai olla tyytyväinen, kun kaikki on sujunut niin mallikkaasti. Pientä väsymystä tosin ilmassa, kun lentokoneessa kuuluneet poraus- ja sahausäänet, saivat meidät kehittelemään erinäisiä salaliittoteorioita murtovarkaista.

Saavuimme Roomaan vähän edellä aikataulusta ja suuntasimme suoraan junille. Junat maksoivat saman verran kuin airport shuttle, 14 €ekkeriä. Otimme siis minibussin ja pääsimme näkemään hieman jo Rooman nähtävyyksiä. Puolisen tuntia hurruuttelimme Roma Terminille ja olimme siellä niin ajoissa, että ehdimme sapuskoimaan. Sen jälkeen juna alle ja matka jatkui kohti Napolia, pienen torkkumisen merkeissä.                                                                                         

Yhden tähden hotellimme Ginevra (suihkussa haisi mälli ja sängyn alta löytyi käytetty kortsu) löytyi aivan nurkan takaa ja saimme ensi kosketuksemme Napolin karuuteen. Toki olimme lukeneet siitä etukäteen ja juna-aseman läheisyys, mutta narkkarien, sluibailijoiden, roskien, hajun ja myyjien määrä oli aivan mieletön. Tuli mieleen enemmänkin sellainen Meksiko-fiilis, roskilla höystettynä. :D Näiden nähtävyyksien jälkeen Röstikset olivat tappoväsyneitä hotellille päästyämme, joten otimme kevyet 3h päikkärit ja suuntasimme Napolin keskustaan, tosin ilman kunnollista karttaa.Osasimme ottaa juuri pääkadun viereisen kujan ja täytyy sanoa, että olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia. Toki Perrluskoonin jätehuoltovallankumouksesta on pari vuotta aikaa, mutta ei homma näytä vieläkään aivan täysin pelittävän. Muutenkin tunnelma oli aivan mieletön. Pieniä hämyisiä kujia, kujien yli roikkuvia pyykkivaijereita, kokonaisia perheitä ajelemassa yhdellä skootterilla ja kadun varret täynnä kauppiaita. Ilta jatkui tutkaillen, syöden ja tehden pientä tenuttelua, kuten tapaan kuuluu... ;)
Päivän päätteeksi Röstikset nukahtivat timanttisen ysärijyystön soidessa taustalla. 

Tänään sitten auton haku, Vesuvius, Pompeiji ja majoitus Amalfi Coastilla. 

2 kommenttia:

  1. Vetikö majotus edes vertoja Mont Pellierille?

    VastaaPoista
  2. Noh noh, kyllä M. Pellier oli ihan omaa luokkaansa, tosin henkilökunnasta sai irti molemmissa paikoissa yhtä paljon ;)

    VastaaPoista