perjantai 25. huhtikuuta 2014

Is there anyone out there...

Röstikset saapuivat bussilla Ateenaan keskiviikona mahtavan 27 asteen varjolämpötilan helliessä kroppendaalia. Mietittiinkin vähän, että kun rannalta pääsee pois, niin kunnon lämpötilat pukkaa varmasti päälle ja niinhän siinä kävi. 

Luettiin netistä etukäteen, että hotellimme sijainti saattaa olla hieman kyseenalainen, mutta saimme todeta sen olevan ihan mahtavin. Tosin taksikuskimme ei ollut selvästikään aivan samaa mieltä kyyditessään meitä bussiasemalta hotellille. Arion meinaan sijaitsee aika sivukujalla, joten jouduimme ajamaan muutaman ravintolan terassin läpi, että päästiin perille. Vähän kuski puhalteli.


Itse nähtävyyksiin nähden ja alueen meininkiin graffiteineen, tunnelmineen, kuppiloineen ja kojuineen, Arion oli loistava. Vajaa 10 min kävelymatka kuuluisalle Ateenan kirpputorialueelle ja puolen tunnin käpöttely Akropolis-kukkulalle ja Partheonille sekä siitä vain luikaus Zeuksen temppelille. Innokkaina lähdimmekin heti hotellin lunastuksen jälkeen katsomaan näitä kolmea nähtävyyttä. Suurta ihmetystä moiset pytingit jälleen kerran röstiksissä herätti ja se, että miten on ollut mahdollista pykätä moisia rakennelmia monta tuhatta vuotta sitten. Pieni hiljentyminen ja koko Ateenan kaupungin ihasteleminen täältä korkeuksista oli paikallaan.

Torstaina otimme kohteeksi vierailla Panathenaicin Olympia Stadionilla, Ateenan National Gardenilla, Parlamenttitalolla ja katsomassa Parlamenttitalon edustalla sijaitsevan tuntemattoman sotilaan hautaa ja haudan vartioiden vaihtoa. Meillä oli mukana myös matkaopas Folke 'Mikko' West, joka Lonely Planetin turvin kaitsi pientä Röstislaumaansa parhaimmille turistikohteille. Tämän reissun jälkeen Röstikset olivat jälleen kerran sivistäneet itseään roimasti esim. saimme tietää, että tos on joku kirkko...


Stadion oli vanhaa perua antiikin ajalta ja jossa järjestettiin ensimmäiset olympialaiset 1896. Kuulemma ainoa marmoristadion missään. Uumenista löytyi vielä pieni näyttely, jossa oli kaikkien olympialaisten tulenkantokepukat rivissä. Parlamenttitalo ei sinänsä ollut kuin iso pytinki, mutta osuimme sopivasti joka tunti tapahtuvaan vahdin vaihto seremoniaan. Vahdit vaihtui tarkoin harjoitellun koreografian mukaan ja oli erittäin viihdyttävää katsottavaa.

Sivistyksen jälkeen kävimme lounastamassa erittäin maittavassa kasvisravintolassa, Avocadossa. Suosittelemme. Vähän pesäeroa tavanomaiseen kreikkalaismuonaan. Samaa teesiä noudatettiin illallispaikan kanssa. Tällä kertaa vahvasti meksikoon ja texmexiin nojaava Mama Roux. Illasta oli Beer Time!


Torstaina kävi myös aivan uskomattomin juttu. Olimme aiemmin lomalla Alonissoksen saarella samassa hotellissa erään vanhemman pariskunnan kanssa, jossa mies oli kreikkalainen ja nainen sveitsiläinen. Näimme heidät hotellissa jokusen kerran, mutta myös muualla Alonissoksessa. Huomasimme saarta tutkiessa, että pysähdyimme heidän kanssaan samalla rannalla ja myös saaren kärjessä. Tämä oli siis se paikka, missä ei ollut yhtään ketään muuta kuin ne vuohet, jotka olivat valloittaneet tutkimuskeskuksen. Nyt oli pakko ottaa puheyhteys pariskuntaan ja pitkään turistiinkin heidän kanssaan ja näimme vielä illasta Alonissoksessa uudestaan. Naureskeltiin ja sanottiin heipat. Onhan Alonissos todella pieni paikka, mutta mikä hemmetin todennäköisyys sillä on, että Ateenassa, missä on n 3 miljoonaa asukasta + turistit, törmäämme samaan pariskuntaan. Eipä meinanut olla naurulla rajoja ja mies tokaisikin, että meidät on niin helppo tunnistaa, koska komiat hatut. Varmasti olisi nyt syytä vaihtaa blogin nimeksi reissulakki ;)

Hotellilla piti vielä hioa seuraavan päivän suunnitelmaa, mutta kesken jäi, kun hotellin respasta soiteltiin, että melutaan liikaa. Tätä edeltävällä joukkonaurukohtauksella oli varmaan jotain tekemistä asian kanssa.

Perjantaiksi oli myös tarkoitus lähteä katselemaan nähtävyyksiä, mutta päätimme ottaa rentoutumispäivän. Löysimme aivan mahtavan hoitolan, Fish Span, missä otimme jalka-, pää- ja hartiahierontaa. Nimensä mukaisesti täällä olisi saanut uittaa jalkoja myös kala-akvaariossa, mutta tyydyimme tällä kertaa vain hierontaan. Röstikset olivat kuin seitsemännessä taivaassa hoitojen jälkeen eikä moisesta transsista meinanut päästä hereille. Hoidot kustansi 50e per henkilö ja mikä parhainta, saimme mahtavan rentoutumisen loman loppuun. Toki vielä pientä shoppa shoppa shoppa käyskentelyä harrastimme perjantaina, mutta rennosti ;)Delphin oraakkeli ennustaa, että illasta sitten ruokailemaan ja perinteiset kuosis eli jamas eli kippis lauantain lentoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti