lauantai 19. huhtikuuta 2014

Niisk

Perjantai saapui keskuuteemme aurinkoisena ja lupaavana matkustuskelinä. Lämpötila ei kuitenkaan ollut korviahipovaa. Veren lämpötilasta riippuen, osa kulki hihattomassa, osa takki ja huppari päällä. Flunssaa ja yskimystä tuntui olevan myös yhdellä sun toisella Röstiksellä.

Ennen lähtöä vedettiin hotellin croisanttiaamupalaa, luovutettiin huoneet, käytiin vielä tarkistamassa parit pikkuputiikit eli shoppa shoppa shoppa ja lounastamassa merimaiseman äärellä. Varsinainen hostimme, Konstantina bongasi meidät lounaalta ja tuli vielä varmistamaan, että kaikki oli mennyt hyvin. Hän yhä pahoitteli kovin ja sanoi, että asiat olisivat olleet vielä paremmin, jos olisimme olleet hänen majoituksessaan :D

Ennen lauttamatkaa hengailimme vielä satamassa, osa kävi vähän kävelyllä ja osa otti lepiä satamapenkeillä ja heitettiin hyvästit mielenkiintoiselle Alonissokselle. Lauttamatka Alonissoksesta Skiathokseen sujui todella mainiosti tyynessä säässä ja reilu tunti kului kirjoja lueskellen ja välillä torkkuen.

Jälleen kerran meitä tultiin satamaan vastaan ja tällä kertaa majoituksemme oli vähän kauempana satamasta. Autolla piti kiertää pidempikin pätkä, mutta kävellen satamaan oli n. 1,5 km. Isäntämme oli onneksi varannut meille taksin ja hän itse kuljetti meistä yhden ja matkatavarat. Majoituksenamme toimi Eye Q Resort hintaan 19e per yö ja puitteet olivat jälleen kerran upeat. Maisemat merelle upeasta pienestä villasta. Lisäksi sauna, poreallas ja kuntosali. Sokerina pohjalla täällä asustaa ihana rusina ruttana, 7-vuotias cockeripoika Eye. Ironisesti Eye on nimensä veroisesti sokea. Asumuksemme otettua haltuun, lähdimme etsimään kauppaa ja ostimme elintarviketta majoitukseen. Illasta otettiin pienet ruokaperäiset, kuka nukkui, kuka ei. Ruokaperäisten jälkeen herätys kympin jälkeen iltasella ja suuntaus keskustaan. Pisti kyllä aivan heti silmään, että Skiathos on näistä kolmesta saaresta turistivoittoisin. Turisteja ei siis juuri ollut, mutta Disney-kaupat ja muut kyllä kertoi sen, että kesällä täällä on meininkiä. 


Olimme tutkineet etukäteen, että Skiathoksen keskustassa olisi perjantaina kirkolla 3 tunnin messu ja sen jälkeen kynttiläkulkue. Neljä röstistä päätti olla urheita ja lähteä einestemään ja suorittamaan. Edelleen yksi röstiksistä jäi sairastamaan :/


Löysimme keskustasta vallan mainion italialaisen ruokapaikan Lo&La, jonka omistaja oli italialainen. Kävi ilmi, että hän oli asunut monta vuotta myös Ruotsissa. Ruoka oli reissun parasta antia, kun kreikkalaisen ja italialaisen keittiöt kohtasivat ja keskustelu oli mahtavaa, kun kreikan, ruotsin, suomen ja italian sanat lentelivät ilmoille :D Saipa eräs miespuolinen röstis selkähieronnankin omistajalta.

Kello alkoi lähestyä kahta ja siirryimme innokkaasti kirkon kupeeseen osallistuaksemme kulkueeseen. Mikään liikekannallepano täällä ei kyllä tuntunut olevan, vaan sisältä kuului vielä kiivas messuaminen. Kyselimme vähän ihmisiltä ja saimme selville, että kulkue lähtee liikkeelle vasta neljältä yöllä, kun alunperin meille kerrottiin sen lähtevän kahdelta. Käytiin sisällä kirkossa kuuntelemassa hetken messuamista ja jatkoimme matkaa majoitukseen. Väsyneinä kaaduimme jälleen petiin, odottamaan huomiselle lämpimiä kelejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti