torstai 17. huhtikuuta 2014

Saispa pienet, pienet, olo ihan kamala...

Eilen luovutettiin avaimet Skopeloksen majoitukselle pienessä t-nenän punoituksessa sekä palautimme Sorsan oikealle omistajalleen. Sorsan yhteishinnaksi tuli kahdelta päivältä 65 euroa, mikä tuntui ihan sopivalta summalta, kun jaoimme sen viiteen sepiin. 

Heitimme vielä hyvästit Sepille ja koirakavereille sekä loistavasti palvelleelle Skopeloksen saarelle pitkän satama-aamupalan merkeissä ja käymällä vähän shoppa shoppa shoppa. Skopeloksesta ei jäänyt kyllä mitään pahaa sanottavaa. Ruoka ja elintarvikkeet olivat halpoja, ihmiset ylitsevuotavan ystävällisiä, maisemat silmiä hiveleviä, kelit mitä mainioimmat ja turisteja ei meidän lisäksi juuri ollenkaan. Selvästi kylä oli vasta heräilemässä eloon talven jäljiltä, joka paikassa vähän remonteerattiin ja putiikkeja avattiin, mutta se ei tuntunut menoa haittaavaan. Ainakaan meidän menoa :) Mahtava aloitus lomalle!

Suuntasimme nokan kohti Alonissosta pilvisen kelin saattelemina, taisi muutama pisarakin tihutella. Merenkäynti sitten itsessään oli jotain aivan kamalaa. Pieni seacat-lauttamme urheasti kyllä aallokossa taivalsi, mutta niin taisi taivaltaa jokaisen röstiksen aamupala mahassakin. Onneksi matka kesti vain muutaman kymmenen minuuttia, koska laatoitus ei kovinkaan kaukana ollut. Saatiin nieleskeltyä :D

Olimme varanneet tiistaina valmiiksi majoituksen itsellemme Alonissoksen vanhasta kaupungista, Konstantina Studiosilta. Konstantina tuli meitä satamaan vastaan ja kertoi, että hänen majoituksessaan ei tule vettä. Hän oli hyvin pahoillaan ja oli ottanut vapauden varata meille uuden majoituksen Patitirista, Alonissoksen keskustasta eli satamasta. Konstantina oli ihan super ja oli kovin huolissaan miten reagoimme moisiin muutoksiin, mutta eihän röstikset pienistä hätkähdä. Kaikki oli muutenkin hoidettu viimosen päälle valmiiksi. Uusi majoituksemme oli hotelli Alkyon ja siitä saimme loistavan merinäköalan hyvitykseksi. Hotellin johtaja tuli sanomaan käsipäivät ja esitteli siinä sivussa vielä vaimonsakin. Ollaan vissiin jossain muualla, kuin Suomessa.Konstantina kertoili, että Alonissoskin vasta heräilee talven jäljiltä eikä palveluita ole paljon auki. Alonissoksen keskusta tuntuikin olevan sen lisäksi paljon pienempi kuin Skopeloksen keskusta. Otimme vähän lepiä hotellilla ja kävimme illastamassa paikallisessa ravintolassa, Ouzerie Archipelagosissa. Ravintoloita on kuulemma auki kaksi tällä hetkellä Patitirissa :D Nautimme tuoretta kalaa sekä kana souvlakia kissojen kera. Neliömetriä kohden taisi olla enemmän kissoja kuin röstiksiä saman pöydän ääressä. :D Nenän vuotaminen oli taattu. Ruuan jälkeen kaaduimme väsyneinä petiin ja uudelle innolla tänään saarta tutkimaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti